Antalyaspor, Hatayspor maçında kötü gidişe son vermek istiyor

SPOR Toto Süper Lig'de oynadığı son 3 maçını kaybeden Fraport TAV Antalyaspor, cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Hatayspor maçını kazanarak kötü gidişatı sona erdirmek istiyor. Kırmızı beyazlı ekipte zorlu maç öncesi 3 oyuncunun sakatlıklarından dolayı forma giymesi beklenmiyor.

Süper Lig'de oynadığı son 3 maçta sahadan yenilgi ile ayrılan Antalyaspor, ligin 18'inci haftasında cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Hatayspor maçının hazırlıklarını sabah saatlerinde Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla tamamladı. Kırmızı beyazlılar saat 17.00'da taraftarın da yer aldığı özel uçakla mücadelenin oynanacağı Hatay'a hareket edecek. Akdeniz ekibi Antalyaspor'da, zorlu maç öncesi 3 oyuncu sakatlıklarından dolayı forma giyemesi beklenmezken iki ekip 18'inci kez birbirlerine rakip olacak.

18'İNCİ RANDEVU

Antalyaspor ile Hatayspor, Spor Toto Süper Lig'de 5'inci, toplamda ise 18'inci kez birbirlerine rakip olacak. İki Akdeniz ekibi, ilk kez 1970-1971 yılında o günki ismiyle 2. Futbol Ligi Kırmızı Grup'ta karşılaşırken mücadele golsüz beraberlikle sona erdi. Antalyaspor ile bordo beyazlı takım bugüne kadar, 12 maçta 2. Lig, 4'ü Süper Lig ve 1'i de Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 17 kez birbirlerine rakip oldu. Antalyaspor bu maçlarda 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 9'da yenilgi ile sahadan ayrıldı.

HATAYSPOR SAHASINDA 1 KEZ KAYBETTİ

İki ekip arasında Hatay'da oynanan maçlarda ev sahibi Hatayspor'un ezici üstünlüğü göze çarpıyor. Kırmızı beyazlılar, Hatay'da oynanan 9 maçta sadece 1 kez galibiyet alırken 1 beraberlik ve 7 de yenilgi elde etti. Hatayspor, sahasında oynadığı 2 Süper Lig maçında Antalyaspor'a karşı üstünlük sağladı.

3 SAKAT, 2 CEZA SINIRINDA

Fraport TAV Antalyaspor'da zorlu maç öncesi sakatlığı bulunan Luyindama ve Ghacha sakatlıkları nedeniyle zorlu maçta forma giyemeyecek. Takımla çalışmalara başlayan ancak kondisyon eksiği bulunan Alassane Ndao'nun da takımda olması beklenmezken, Japon orta saha oyuncusu Shoya Nakajima hakkında ise son kararı futbol sorumlusu Nuri Şahin'in vermesi bekleniyor. Antalyaspor'da Fedor Kudryashov ve Soner Aydoğdu ise sarı kart sınırında yer alırken mücadele de kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Giresunspor maçında cezalı duruma düşecekler.

Hatayspor ile Antalyaspor arasındaki mücadele cumartesi günü saat 16.00'da başlayacak.