Antalya Müzesi'nde türkülü resim sergisi

- ANTALYALI ressam İbrahim Ünay, rengârenk eserlerini sanatçı Sevilay Öney'in türküleri eşliğinde beğeniye sundu.

Emekli resim öğretmeni İbrahim Ünay'ın Antalya Müzesi Sanat Galerisi'nde açılan suluboya çalışması resim sergisine sanatçıların, sanatseverlerin, atölye öğrencilerinin ilgisi oldukça yoğun oldu. Sergide 40 eser yeraldı.

TÜRKÜLÜ AÇILIŞ

Ressam İbrahim Ünay'ın kişisel resim sergisine sanatçı Sevilay Öney'de sesi ve bağlamasıyla destek verdi. Öney, Anadolu'nun bağrından çıkmış, duygu yüklü ve neşeli türküleri bağlamasıyla yorumlayarak sergiye ayrı bir renk kattı. Ziyaretçiler de mini bir koroyla Öney'e eşlik etti.

RESMİ SEVDİREREK ÖĞRETİYOR

Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nden mezun ressam İbrahim Ünay, Gölcük, Iğdır, Akseki ve Antalya'daki birçok okulda resim öğretmenliği yaptıktan sonra 2005 yılında emekli oldu. Kendisine ait resim atölyesini açan ressam Ünay, çocuk, genç ve yetişkinlere resim sanatını sevdirerek öğretmeye başladı.

DOĞAL GÜZELLİKLERİ YANSITIYOR

Ressam İbrahim Ünay, yurt dışında 20 şehirde kişisel sergiler açtı, karma sergilere, sanat çalıştaylarına katıldı. Ünay, suluboya ve akrilik boya teknikleriyle ülkemizin kültürel zenginliklerini, doğal güzelliklerini, doğa canlılarını ve sosyal yaşamı tuvallerine aktarıyor.