Antalya'da 'Ultra Maraton' heyecanı

- KONYAALTI Belediyesi tarafından 24-25 Aralık'ta yapılacak Antalya Ultra Maratonu'nda 35 ülkeden 1500 sporcu yarışacak.

Konyaaltı Belediyesi tarafından 24 Aralık'ta başlayacak Antalya Ultra Maratonu'nun tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilecek organizasyona 35 ülkeden 1500 sporcunun katılacağını söyledi.  Esen, 81 kilometre uzunluğundaki parkurda 5 kategoride düzenlenecek yarışların pazar günü sona ereceğini söyledi. Sporcuların yüzde 45'inin yabancı olduğunu anlatan Esen, organizasyon turizme, Antalya ve Konyaaltı tanıtımına katkı sağlayacağına değindi.

MAVİDEN BEYAZA BİR ANTALYA

Etkinliğin startı 24 Aralık Cumartesi günü 85 km, 57 km ve 31 km koşacak sporcular için verilecek. 'Maviden Beyaza Bir Ultra Maraton' mottosu ile Konyaaltı Belediyesi Antalya Ultra Maratonu'nda 85 km - 57 km parkurunda yarışacak sporcular, Konyaaltı Sahili'nden Saklıkent'e koşacak.

31 km parkurunda yarışacak sporcular 24 Aralık Cumartesi günü dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nden start alarak yine dünyanın en önemli tırmanış bölgesinden biri olan Geyikbayırı'nda finiş yapacak. 25 Aralık Pazar günü ise 5 km ve 12 km parkurların startı verilecek.

Konyaaltı Belediyesi Antalya Ultra Maratonu'nda çocuklar da unutulmadı. 25 Aralık Pazar günü yaklaşık 200 çocuk, 5 km ve 12 km startı öncesinde koşacak. Konyaaltı Belediyesi Antalya Ultra Maratonu'nda kapsamında düzenlenecek Pati Run etkinliğinde ise katılımcılar, köpekleri ile koşacak.