Antalya'da ceza infaz kurumu kütüphanesi için kitap bağışı kampanyası

ANTALYA Adliyesi'nde Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri için 'Kitap iyileştirir' sloganıyla kitap bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanya için ilk olarak Başsavcı Zafer Koç, kitap bağışında bulundu.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü koordinesinde ülke genelinde ceza infaz kurumlarımızdaki hükümlü ve tutukluların kendilerini geliştirmeleri, boş zamanlarını etkin bir şekilde kullanmaları amacıyla oluşturulan kütüphanelerde değerlendirilmek üzere 'Kitap iyileştirir' sloganıyla 'Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası' düzenlendi. Antalya Adliye Sarayı'nda düzenlenen kitap bağış kampanyasına Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Rıza Can, Antalya Başsavcısı Zafer Koç, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Yaşar, başsavcı vekilleri Gürkan Kütük, Adnan Tabar, Ali Güllü, hakim-savcı ve adliye personeli katıldı.

TÜRKİYE GENELİYLE BAŞLADI

Kitap bağış kampanyasının açılışında konuşan Başsavcı Zafer Koç, infazın temel amacı doğrultusunda ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutukluların kendilerini geliştirmeleri, boş zamanlarını etkin kullanmaları amacıyla kütüphaneler oluşturulduğunu anlattı. Kütüphanelerde çok sayıda farklı kategoride kitaplar bulunduğunu aktaran Koç, Kütüphanelerdeki yayınların nicel ve niteliksel olarak artırılması, Adalet Bakanlığımız tarafından birçok kampanya ve çeşitli çalışmalar ile artırılmaktadır. Bakanlığımız öncülüğünde bu sene 'Kitap İyileştirir' sloganıyla Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için kitap bağış kampanyası başlatıldı dedi.

BAŞSAVCI ZAFER KOÇ KİTAP BAĞIŞINDA BULUNDU

Türkiye'de eş zamanlı başlatılan kitap bağış kampanyasının Antalya Adliyesi'nde de başladığını aktaran Zafer Koç, Adalet Bakanlığının son dönemlerde gerçekleştirdiği bu tür projeler ile hükümlülerin topluma kazandırılmasına, yeniden suç işlemelerinin önlenmesinde ve sorumluluk duygularının arttırılmasına katkı sunduğunu anlattı. Ceza infaz kurumlarında çeşitli eğitim, öğretim, sosyal, kültürel alanlarda da çalışmalar yapıldığını vurgulayan Zafer Koç, açılış konuşması sonrasında kitap bağışında bulundu.

Kitap bağış kampanyasının Antalya Adliyesi'nin yanı sıra kentteki alışveriş merkezlerinde de başladığı belirtilirken, kampanyanın 15 Şubat'a kadar devam edeceği öğrenildi.