Antalya'da 5 bin 328 depremzede öğrenci eğitime başladı

- KAHRAMANMARAŞ merkezli depremin ardından 150 bin civarında depremzedenin konakladığı Antalya'da 5 bin 328 öğrenci, 868 okulda eğitime başladı. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Antalya'daki otel, yurt ve kamu kurumlu misafirhanelerinde konaklayan yaklaşık 150 bin depremzede ailenin çocukları, eğitim öğretime başladı. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre kente gelen 13 bin 523 öğrenciden, 5 bin 328'inin okullara kaydı gerçekleştirildi. Kentteki 868 okulda eğitime başlayan depremzede öğrencilerden 1232'sinin kaydı özel okullara yapıldı. Öğrencilerin okula kaydının devam ettiği ve bazı velilerin yakın zamanda yaşadıkları kente dönmeyi planladığı için kayıt yaptırmadığı belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin yurt, otel gibi çok sayıda depremzedenin misafir edildiği yerlerde öğrenci kayıt işlemini sürdürdüğü ifade edildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara kaydı yapılan öğrenciler, konakladıkları otel, yurt, misafirhaneden okullara taşındı. Öğrencilere okul kıyafeti, kırtasiye desteği verildi. Sınıflarda diğer öğrencilerle eğitim alan depremzede öğrencilere yönelik rehber öğretmenler aracılığıyla psikolojik destek verilmeye başlandı. Öğrencilerin depremin olumsuz etkilerini en kısa sürede unutabilmesi için sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirilecek.