ANSAN'da '26 ressam, 26 eser' sergisi

- ANTALYA'nın kültür-sanat yaşamına fırçalarıyla katkıda bulunan Yediarıklar Sanat Grubu'nun ressamları, sezonun ilk sergisini açtı. Eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan karma serginin kurdelesini sanat gurubunun başkanı ressam Nuri Sezen atölye ressamlarıyla birlikte kesti. Sergide yeralan 26 sanatçının 26 eseri büyük ilgi gördü. '26 Ressam 26 Eser' adı verilen serginin açılışında konuşan usta ressam Nuri Sezen, Sanat toplum hayatında olduğu kadar, birey hayatında da yaşamsal değerlerden biridir dedi, sözlerini şöyle sürdürdü;

Gelişmiş hiç bir ülke yoktur ki büyük sanatçılara sahip olmasın. Maddi kalkınma kadar sanatsal gelişmeler de çağdaşlık ölçüsüdür. Sanat insanın yaşam kalitesini artırır, sosyal gelişmeyi, yaratıcı düşünceyi geliştirir. Bu anlamda, güzel Antalya'mızın kültür ve sanat yaşamına resim çalışmaları ve sergileriyle katkıda ulunan Yediarıklar Sanat Grubumuz, yeni bir karma sergiyle daha sanatseverlerin huzuruna çıktı. Sanatçı, sanatsever, sanat kurumları sanatın vazgeçilmezidir. Sanat bu birliktelikle yükseliyor.

Sergide doğa, canlılar, manzara, köylerde sosyal yaşam ve portre konularındaki yağlıboya çalışmalar yer aldı. ANSAN Başkan Yardımcısı Nadire Sönmez, sergiye eserleriyle katkıda bulunan sanat gurubunun ressamlarına 'Teşekkür Belgesi' sundu.