ANSAN, 31 yaşında

- ANTALYA'nın kültür-sanat yaşamına renk katan Antalya Sanatçılar Derneği'nin (ANSAN) kuruluşunun yıldönümünde sanatçılar, yazar ve şairler, 31'nci yılın heyecan ve gururunu yaşadı.

ANSAN Güzel Sanatlar Galerisi'nde Yeşim Ertan'ın sunumuyla gerçekleşen kutlamada, ANSAN'ın hayatta olan eski başkanları Tecelli Sercan Sırma, Cahit Çakcıl, Tacim Alpaslan, kurucu üyelerden Tuncay Neyişci, eski-yeni yönetim kurulu ve üyeler bir araya geldi.

1992 YILINDA KURULDU

Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, bazı siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu kutlamanın açılış konuşmasını yapan Yeşim Ertan, ANSAN'ın 1992 yılında kurulduğunu hatırlattı. Ertan, Antalya'da turizmin canlanmaya, göç almaya başladığı dönemde kurulan ANSAN, sanatın ve sanatçının kurumsal kimlik kazanmasının yolunu açtı dedi.

'SINIRLARI AŞACAĞIZ'

ANSAN'ın kurucu başkanı ve bugün de başkanlık görevini sürdüren Tecelli Sercan Sırma, Çok zor şartlar altında çatıyı oluşturduk, Antalyalı sanatçıları altında topladık ve bugünlere geldik dedi. Sanatın önemine değinen Sırma, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözünü hatırlatarak, farklı şehirlerde, farklı ülkelerde temsilcilik açacaklarını söyledi. Eski başkanlardan Cahit Çakcıl ise her yıl ulusal düzeyde 'Akdeniz Şiir Günleri' düzenleyip Türkiye'nin ünlü şair ve yazarlarını Antalyalılarla buluşturduklarını, Tacim Alpaslan'da sanat çalıştaylarıyla Antalya'ya çok sayıda seramik duvar panoları, heykel çalışması eserler kazandırdıklarını belirtti.

SANATA, SANATÇIYA DESTEK

Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı ise, ANSAN'ın Kalekapı mevkiindeki eski yerinden çıkartılması sürecini ve yaşanan zor günleri anlattı, Muratpaşa Belediyesi olarak bugünkü mekânı sanatçılarımıza kazandırdık dedi. Başkan Yardımcısı Sarı, belediyeye ait sanat galerilerinin sanatçılara ücretsiz tahsis edildiğini, her konuda destek verildiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından ANSAN'ın kuruluşunun 31'nci yılı anısına hazırlanan yaş pasta, ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma ve davetlilerin alkışları eşliğinde kesildi.