Anadolu'dan esintiler Antalya'da

- İZMİR'de yaşayan ve ünü sınırları aşan ressam Hasan Rastgeldi'nin Anadolu yorumları, Antalya'da sanatseverle buluştu.

Sanat danışmanı Himmet Öcal'ın küratörlüğünde bir özel galeride açılan ve 'Anadolu' adlı yağlıboya çalışmalarından oluşan resim sergisine Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden bölüm başkanları, akademisyenler ile öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

Açılış konuşmasını yapan sanat danışmanı Himmet Öcal, Urfa'nın Tülmen Köyü'nde dünyaya gelmiş, çocuk yaştaki 'resim öğretmeni olma' hayalini gerçekleştirmiş, sanat yaşamında çok sayıda ödül almış ressam Hasan Rastgeldi'nin kişiliğine ve eserlerine övgüler yağdırdı.

Son dönemde 'Anadolu' konulu resimler yapan ressam Hasan Rastgeldi'nin 30 kadar çalışması sanatseverin beğenisine sunuldu. Bugüne kadar 60 kişisel sergi açan Rastgeldi, Sanat, uzun ve de meşe katli bir yoldur. Sanatçı özgür ruhludur. İstediği malzemeyi, renkleri ve yorumu seçerek tuval başına geçer, eline fırçasını alır, tasarladığı resmi çalışır dedi. Anadolu'da yaşamı farklı yorumlarda tuvallerine aktaran Rastgeldi'nin sergisi 5 Şubat Pazar gününe kadar açık kalacak.

KOLEKSİYONLARDA ESERLERİ VAR

Sanatçı Hasan Rastgeldi, Buca Eğitim Fakültesi'nde uzun bir süre öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Salzburg Yaz Akademisi'nde Prof. Hans Baschang ile birlikte çalıştı. İtalya'da 'Floransa'nın İmajı' konulu yarışmada eseri ikincilik ödülüne layık görüldü. İzmir'deki atölyesinde resim eğitimleri de veren ressam Rastgeldi'nin bazı devlet kurumlarında, yurtiçi ve yurt dışındaki özel koleksiyonlarda da çok sayıda eseri bulunuyor. Hasan Rastgeldi'nin Antalya'da yaşayan ressam kızı Hande Rastgeldi Ferreira'da Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak görev yapıyor.