Alzheimer hastalığını tiyatro ile anlattılar

- TÜRKİYE Alzheimer Derneği Denizli Şubesi, Alzheimer hastalığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla, Alanya HEP Üniversitesi'nde tiyatro gösterisi gerçekleştirdi.

Üniversite öğrenci ve akademisyenlerinin yoğun ilgi gösterdiği tiyatro gösterisinde, Alzheimer hastalığının ortaya çıkışı, ailelerin bu hastalığa nasıl bir duyarlılık göstermesi gerektiği konusunda bilgiler aktarıldı. Beynin bazı bölümlerinin zaman içinde giderek hasarlanması, başta hafıza olmak üzere tüm entelektüel faaliyet, günlük işlevler ve davranış bozukluklarına neden olan Alzheimer hastalığının ciddiyetine dikkat çekildi.

'ÖĞRENCİLERE ULAŞMAK ÖNCELİKLİ TERCİHİMİZ'

Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hülya Hatice Eryılmaz, Türkiye'de genellikle yaşlı bireylerde sık görülen Alzheimer hastalığı hakkında farkındalık oluşturma adına, pek çok etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Tiyatro gösterisinin bu etkinliklerden biri olduğunu dile getiren Eryılmaz, Alanya programımız olduğunda da Alanya HEP Üniversitesi'nde bu farkındalık bilincini göstermek istedik. Sayın rektörümüz çok sıcak baktı, çok mutlu olduk. Bu vesileyle kendilerine çok teşekkür ediyoruz ifadelerini kullandı.

ALZHEİMER, DÜNYADA EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİ

Alanya HEP Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Türkiye Alzheimer Derneği'ne katılım ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Tiyatro gösterisini çok başarılı bulduğunu ve oyunda konunun çok çarpıcı dile getirildiğini söyleyen Prof. Dr. Güner, Böylesine önemli bir konuda bizleri aydınlattıkları için Türkiye Alzheimer Derneği'ne çok teşekkür ederim. Sizleri aramızdan görmekten çok mutluyuz. Alzheimer, dünyada en büyük sorunlardan bir tanesi. Yaklaşık 50 milyon kişi bu hastalık ile mücadele ediyor. Türkiye'mizde de bu farkındalığı oluşturdukları için Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi'ne çok teşekkür ederim. Bir sonraki etkinliklerinde de kendilerini üniversitemizde sabırsızlıkla bekliyoruz ifadelerini kullandı.