Alemdaroğlu'ndan, 'Fotoğraf benim aşkım oldu' sergisi

- ANTALYALI fotoğraf sanatçısı Feride Alemdaroğlu, 'Fotoğraf benim aşkım oldu' adını verdiği ve 8 yılda çektiği fotoğraflardan oluşan sergisini, fotoğraf severlerin beğenisine sundu.

Muratpaşa Belediyesi Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde açılan sergiye fotoğraf sevdalılarının ve doğaseverlerin ilgisi yoğun oldu. Serginin açılış kurdelesini Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülnur Karaaslan, yazar Tecelli Sercan Sırma, sanatçı Feride Alemdaroğlu birlikte kesti.

Feride Alemdaroğlu'nun gezip gördüğü Anadolu'nun birçok şehrinde, ilçe ve köylerinde çektiği manzara, tarihi zenginlikler, doğa ve doğa canlıları, sosyal yaşam, insan portreleri, yok olmaya yüz tutmuş örf, adet ve gelenekler ile eski mesleklerin yer aldığı binlerce adet görüntüler arasından özenle seçilen 55 kare fotoğraf sergide yeraldı. Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülnur Karaaslan, Sanatçımız ülkemizin tüm güzellik ve zenginliklerini, bölgesel kültürleri, sosyal yaşamdan kesitleri fotoğraf karelerine yansıtıp Antalya'ya taşımış. Bakmaya doyamadım dedi. Karaaslan, Alemdaroğlu'na başarılı çalışmalarından dolayı kutladı, 'Teşekkür Belgesi' sundu.

SEVDASI YÜZÜNDEN YOLLARDA

Dijital fotoğraf sunumlarıyla da dikkatleri üzerine çeken sanatçı Feride Alemdaroğlu, Bu sergi benim ilk heyecanım, ilk mutluluğum oldu dedi, fotoğraf sevdası yüzünden yollara düşüp Türkiye'nin birçok şehrini gezdiğini ifade etti, sözlerini şöyle sürdürdü;

1974 yılı, benim hem çalışma hayatımın hem fotoğraf sevdamın başlangıcı oldu. Emeklilik sonrası haftalar, aylar süren fotoğraf gezilerine çıktım. Doğa hayranı bir fotoğrafçı olarak güneşin doğuşunu ve batışını görüntülemek için ülkemizin farklı bölgelerine gittim günlerce çalıştım. Doğadaki canlı yaşamı, fotoğraf karelerine aktarabilmek için de çiçek, böcek ve kelebeklerin peşine düştüm. Şehirlerde, kasaba ve köylerdeki sosyal yaşamı, doğal güzelliklerimizi, tarihi zenginliklerimizi farklı mevsimlerde farklı açılardan fotoğrafladım. Son 8 yıl içerisindeki çalışmalarımı bugün fotoğraf severlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

ÖDÜLLÜ FOTOĞRAFÇI

Zengin bir fotoğraf çekim ekipmanına sahip olan gezgin fotoğrafçı Feride Alemdaroğlu, katıldığı ulusal ve uluslararası birçok fotoğraf yarışmalarından 20'den fazla birincilik, ikincilik, üçüncülük, mansiyon ve sergileme ödülleri kazandı. Alemdaroğlu, Her kazandığım ödül beni daha fazla heyecanlandırdı, fotoğraf sevdamı güçlendirdi diye konuştu.