AFAD gönüllüleri buluştu

- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) gönüllüleri, kahvaltıda bir araya gelerek 2022 yılını değerlendirdi.

Manavgat'ta bir restoranda AFAD Gönüllüler Koordinatörü Abdülselam Aydemir'in davetiyle bir araya gelen gönüllüler, 2022 yılının değerlendirmesinin yaptı. Buluşmada çalışmalar irdelenirken, 2023 yılında ilçede yaşanabilecek olumsuz olaylarla ilgili görev dağılımı da yapıldı.

AFAD Gönüllüler Koordinatörü Abdülselam Aydemir, 2023 yılında olumsuz vaka yaşanmasını hiç arzu etmediklerini ancak en olumsuz şartlara bile hazırlanmak gerektiğini belirtti. İlçede AFAD'ın gönüllü oluşumunun 2020 yılında yaşanan Büyük Manavgat Yangını'nın ardından kurulduğunu belirten Aydemir, Henüz Manavgat'ta çok yeni olmamıza rağmen, gönüllüler olarak yardım etmemiz gereken her yere en hızlı bir şekilde ulaşarak çalışmalara katılıyoruz dedi. Kendilerinin gönüllülük esası üzerine çalıştıklarını amaçlarının insanlara ve diğer canlılara yardım etmek olduğunu söyleyen Aydemir, vatandaşları AFAD gönüllüsü olmaya çağırdı.