AFAD gönüllüleri artıyor

- AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) gönüllü görev almak isteyenlerin sayısı, gün geçtikçe artıyor. İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Antalya gibi büyük şehirlerde AFAD'a gönüllü olmak isteyen vatandaşlar, afet bölgelerinde görev almak için müracaat ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölgeye sevk edilen AFAD ekipleri hala çalışmalarına devam ediyor. Binlerce can kurtaran AFAD ekibi afet sonrası depremzede vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. AFAD bünyesinde gönüllü olarak görev almak isteyenlerin sayısı artmaya başladı. İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Antalya gibi büyük şehirlerde AFAD'a gönüllü olmak isteyen vatandaşlar afet bölgelerinde görev almak için müracaatta bulunuyor. En son Antalya'da bir araya gelen AFAD gönüllüleri, alacakları eğitim sonrası AFAD gönüllüsü olarak afet bölgelerindeki vatandaşların yaralarını saracak.

AFAD GÖNÜLLÜSÜ NE YAPAR?

AFAD gönüllüsü, tamamıyla kendi isteği doğrultusunda dayanışma ve yardımlaşma amacıyla, fiziksel gücünü, zamanını, yeteneğini, bilgi birikimini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir. Gönüllülük başvuruları e-devlet üzerinden alınıyor. Temel AFAD için 15 yaşını, Destek AFAD içinse 18 yaşını aşmış olmak gerekiyor.