5 yıldızlı otelde sel baskınına karşı önlem

Manavgat Evrenseki'de 5 yıldızlı bir otelde sağanak yağışla birlikte su baskınlarına karşı bahçe duvarına naylon branda gerip kum çuvallarıyla önlem alındı

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Antalya Körfezi’nde beklenen çok kuvvetli yağışın sel ve su baskını yapabileceğini bilgisini paylaşmasının ardından işletmeler önlemlerini almaya başladı.  Manavgat’ın Evrenseki Turizm Merkezi’nde bulunan 5 yıldızlı otel çalışanları, her sağanak yağışından ardından yaşanan su baskınına karşı önlem aldı. Meydana gelebilecek su baskını sebebiyle otelin bahçesine su dolarak hem otele hemde dükkanlara zarar vermesini önlemek amacıyla otelin bahçe duvarı naylon brandayla kapatıldı ve önlerine kum torbaları yerleştirildi. Otel yetkilileri, bu önlemleri aşırı yağış uyarısının yapıldığı her dönemde aldıklarını, yağış geçtikten sonra branda ve kum çuvallarını topladıklarını söyledi.
TURİSTLER ŞAŞKINLIKLARINI GİZLEYEMİYOR
Evrenseki sahiline giden yol üzerinde bulunan otelin bahçe duvarının naylon brandayla kapatılması, bölgedeki otellerde tatillerini geçiren turistlerinde dikkatini çekti. Şaşkınlıklarını gizleyemeyen turistler, oteldeki dükkanların görevlilerine naylon branda ve kum çuvallarının neden konulduğunu soruyor. Görevlilerde aşırı yağış uyarısı yapıldığını işyerlerini su basmasını önlemek amacıyla bahçe duvarını kapattıklarını anlatıyor.
 

Meteoroloji sel su baskını otel